Posts Tagged With: tablet murah untuk anak

Kanak-Kanak Dan Tablet PC

Tablet Pc Budak Sekolah,Android Tablet Belajar,tips Beli Tablet Pc,Masalah Beli Tablet Murah,Pilihan Tablet Ibu Bapa,Tips Jaga Tablet Android

.

.

Kanak-kanak hari ini sudah tidak sama dengan kanak-kanak yang yang lahir pada tahun 90an. Jika zaman dahulu mereka suka beriadah bersama rakan seperti memancing,main guli,main congkak dan lain-lain. Bila umur 11 tahun baru kenal komputer,itu pun computer daripada cybercafé.

Tapi kini mereka telah didedahkan kepada teknologi pada usia lebih awal,sejak tadika lagi ibu bapa sudah berikan mereka tablet pc.Pada tahun 2011 pangguna tablet pc semakin menigkat kerana tablet pc Android sesuai digunakan oleh pelbagai peringkat usia.

.

Tablet pc untuk budak-budak juga turut ada dipasaran,Tapi kadang-kadang bila sebut tablet pc terus terbayang

Samsung Galaxy Tab”.

Anda perlu ingat bukan jenama tu je yang ada di kedai. Bagi yang hendak berjimat Anda boleh miliki tablet pc pada harga serendah RM220 Sahaja . Ya memang tidak semahal yang Anda sangka.

.
Kanak-kanak hari ini mudah terpengaruh dengan rakan,bila mereka Nampak kawan guna tablet pc Android.Mereka pun beria-ia minta belikan satu. Tapi bagi ibu bapa yang ada smartphone Android atau ada Samsung Galaxy Tablet pc Anda boleh bagi anak pinjam.

.

Tapi Anda berlu berwaspada Tablet pc anda beli itu mahal dan untuk kegunaan peribadi. Budak-budak main tablet pc Mahal tidak sama dengan cara Anda guna

 

Ini adalah masalah besar yang dihadapi ibu bapa yang miliki tablet pc :

.

- Takut tablet pc kesayangan cepat rosak

- Anak selalu minta pinjam tablet pc untuk main game

- Hendak beli Tablet Pc murah tapi takut cepat rosak

- Kredit dalam smartphone cepat habis sebab anak suka download game

.

Jadi bagaimana hendak selesaikan semua masalah diatas?

.
Saya faham memang ramai orang cakap bahawa tablet pc Murah atau Tablet Android yang Murah tidak tahan lama ,Screen rosak,1-2 bulan dah rosak,membazir dan lain-lain.

Jadi penjelasan saya mudah sahaja :

.

Tablet pc Murah tidak semestinya cepat rosak, Semua khabar angin yang anda dengar tersebut adalah “propaganda daripada pengusaha syaikat besar dan tokey kedai cekik darah” untuk menakut-nakutkan ANDA .

.

Cuba Anda bandingkan Beli tablet Pc Samsung = RM1500 dengan

beli tablet Pc Android Murah = RM270.

Yang mana tokey kedai lagi untung ?

 

Lagi satu saya hendak ingatkan, Walaupun anda miliki Samsung Galaxy tablet pc jika tab tersebut terjatuh dan rosak dapat claim warranty tak? Berapa Anda dah rugi ?

.
Jawapan : Sudah pasti tak dapat warranty,Rugi 100% sebab nak jual pun tidak laku

.

Apa yang penting untuk barangan gadjet tablet pc adalah cara penjagaan.Jaga baik sudah pasti tidak rosak.Jika rosak sebab daripada kilang Anda boleh tuntut warranty (buka kotak terus tidak boleh guna)

 

Oleh itu saya cadangkan kepada ibu bapa yang mencari tablet pc Android untuk Anak biarlah memgikut specifikasi ini:

1.Boleh main game
2.Boleh download game dalam Android Market Global

-Anda sesetengah model tablet murah tak boleh ke android market Global jadi sila hati2

3. Boleh main semua jenis video dan audio
4. Guna os Android 4.0 ics (terbaik)

- Dipasaran banyak offer Android pc versi 2.2 ( x boleh main banyak game)

5. Beli casing tablet pc ! kalau terjatuh tak mudah rosak
6. Pasang screen protector supaya tak calar-balar

Ok sekarang barulah selamat untuk beri tablet pc tersebut kepada anak kesayangan anda.

.

Awas ramai peniaga tablet pc tidak sertakan full pakage kepada pembeli.

.

Sila semak isi kandungan yang mereka akan bagi sebelum anda buat bayaran

.

Jika anda serius untuk dapatkan Tablet pc paling murah

Sila beli disini >> Tablet pc Murah Malaysia

.

.

Tablet Pc Budak Sekolah,Android Tablet Belajar,tips Beli Tablet Pc,Masalah Beli Tablet Murah,Pilihan Tablet Ibu Bapa,tips jaga tablet Android

 

Categories: Ciri teblet pc Murah, Mainan budak 2012, Masalah tablet pc murah, Risiko rablet pc murah, Tablet Murah VS tablet Mahal, Tablet pc untuk budak-budak, Tip beli tablet pc budak, Tips penjagaan tablet Pc | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.